Monday, 18 March 2013

Kucing merayu


Kucing merayu


10 Saat-Saat Lucu Si Kucing

Hai...meh kita sambung tengok gelagat kucing yg mencuit hati....


Bunuh diri bukan langkah bijak bila patah hati....

Assalamualaikum...
Ni pulak video pasal seekor anjing yang patah hati...Disebabkan patah hati dia cuba untuk bunuh diri....
Tapi itu anjing...Kalu kita sebagai manusia, nak2 lagi sebagai seorg muslim, bunuh diri tidak sepatutnya dijadikan pilihan...Sebagai seorg muslim, bunuh diri kan dianggap sbgai dosa besar...Jadi jgnla bunuh diri...Banyak cara lagi yg ade untuk pulihkan hati yg patah tu... bak kata pepatah hendak seribu daya xhendak seribu dalih...


Tak salah untuk kita yakin pada diri kita even orang lain kutuk...

Assalamualaikum....
Aku nak share video ni untuk tatapan semua....
Walaupon kita cacat @ x sempurna fizikal, kita tetap ada kelebihannya....Jangan biarkan kata2 org lain menjatuhkan kita...Jadikan kata2 orang lain tu sebagai dorongan buat kita untk buat yang terbaik...Janganlah rasa rendah diri dgn kekurangan kita kerana tiada manusia yang dilahirkan perfect di dunia ni...


Sunday, 17 March 2013

Iklan Yang Paling Sedih Untuk Ditonton II (CInta Dalam Diam)


Sebuah Kisah Inspiratif, Kisah Cinta Seorang Ayah Bisu Kepada Anaknya

Ini kisah pasal pengorbanan seorang ayah yang pekak dan bisu...bersama-samalah kita hayati kisah ini...

Hargailah orang yang sayangkan kite sebelum terlambat....

Assalamualaikum....

Hari ni aku nak share satu video untuk tatapan kita...untuk djadikan pengajaran....semoga kita takkan melakukan kesilapan seperti perempuan dalam video ni...

 
bersama-sama kita mengambil pengajaran dan iktibar...

Saturday, 16 March 2013

Kucing...

Assalamualaikum...

Hari ni kite ckap pasal kucing....

Aku ade banyak kucing...Family aku memang suke kucing...Semua kucing aku ade 20ekor...semua saiz ade...ni kucing betul tau...
Semua kucing ku ade nama....mcm2 nama yg mak aku bgi....
Yg paling aku sayang ialah ABANG and ADIK...Abang dgn Adik ni adik-beradik...diorg nilah kucing yg paling awal aku bela...kucing yg paling tua dan besar kat umah aku ni...

yg kuning tu Adik , yg itam tu Abang



Karenah kucing ni kelakar kalu kite perhatikan betul2...sgt comel...
Itu yg buat aku suke kucing...Anggota bdn kucing yg paling aku suke ialah tangan....comel sgt...Pernah aku terpikir kenape tangan aku x mcm kucing ek?? mesti comei kan!!!

Cakap pasal kucing, meh kite tgk gelagat kucing yg mencuit hati...

kucing ni nak pakai kasut tp x jumpe sbelah lagi....


Kucing cakap ' I surrender...jgn u marah i'



comelnye kucing ni duk dlm cawan...

  
' pengumuman kepada rakyat jelata sekalian, mulai esok kite akan berpindah ke New York...'

 Hehe...da la sampai sini jer gelagat kucing ygmencuit hati...esok2 lusa kite continue lagi selongkar gelagat kucing...hehe... bye Assalamuailaikum....


Lupa...

Assalammualaikum....
Hi....
Anyeongseyo.....
Ohhayo...
Ciao...

Hmm...agak2 da lama x bukak belog ni....perghh...tebal gila habuk...sesak nafas aku...
Okey....ape kabo semua org2 kampung????
Harap sehat semua la ye.....

Okey! Back to the topik....
Topik kite ari ni ialah LUPA....

Semua org ingat org tua jer yg akan lupe @ nyanyuk...Tapi xde sorang yg nak ngaku bahawasanya org mude pon nyanyuk gak mcm aku....kehkehkeh....Ni org selalu ckp sebab selalu makan berulamkan semut...semut api la, semut mayat la, semut itam la, semut merah la....eh eh...forget it...byk pulak semut ni...

Sebenarnya tu bukanlah ape yg aku nak ckp pasal LUPA ni...Meh duk ramai2 dgr aku story...

Kadang2 dlm idup ni, ade kenangan pahit, manis, tawar, masin dll....dan bukan semua org suke ingat kenang-kenangan semua ni...nak2 agi kenangan pahit... Kenangan pahit ni de macam2..depends pada seseorg tu...tapi kenangan pahit yg paling org xnak ingat termasuklah aku ialah kenangan putus cinta....

Kenangan putus cinta bleh mengubah seseorg tu sebanyak 360 degree....dr baik jd jahat...dr setia jd player....Sape2 yg bercinta bagai nak rak,tiba2 putus atas alasan x serasi la, jumpa org yg lebih baik la, xde jodoh la....Pasti akn ingat sampai bebila...walaupon cube macam2 cara nak lupakan..tetap takkan boleh lupekan...mcm lirik lagu ni....

If only I can erase you with an eraser
I want to erase you a hundred times over
But our love is engraved on my heart like a tattoo
So no matter how much I try, it can’t be erased

Hah...da paham semua....kenangan pahit ni ibarat tattoo...xkan luntur walau kena air ke, clorox ke, vanish pon xkan effect..jd xpyh la buang masa buang tenaga, na lupakan kenangan pahit ni...

Just tambahkan kenangan manis bebyk...kenangan pahit confem akan tenggelam dgn sendirinya....lagipon kenangan pahit itukan pengalaman....bak kata pepatah, pengalaman mematangkan kite....jd konklusinya...terimalah kenangan pahit ni dgn hati terbuka dan positif...insyaAllah ada hikmat di sebaliknya....


P/s: ape yg aku ngarut kat atas hanyalah berdasarkan pandangan dan pendapat aku jer....setiap org berbeza-beza pendapat....itulah hanyalah pendapat aku...